Neuzsiveda, nesuka starteris

Viskas apie Renault 19

Moderatoriai: Vidulis, 2SHAE

Neuzsiveda, nesuka starteris

Standartinė zoro » Pen, 2005-Geg-20 20:30

Tai va, sedu as prie vairo, pasuku rakteli, degimas yra, bet tyla - nesuka starteris. Gal kas zinot kas cia yr? Akumas lyg ir tvarkoj, neiseina uzvesti ir tiesiai nuo starterio... Gal kur koks saugiklis perdege ar kas dar...

P.S. R19-automatas
Vartotojo avataras
zoro
Stebetojas

Standartinė Bildux » Pen, 2005-Geg-20 21:37

Nu tai arba starterio kontaktus reikia pravalyti arba jau keisti starteri (arba tvarkyti, kas pigiau ziurint )
(ex) R19 Ph1 TSE '89 fotogalerija
Vartotojo avataras
Bildux
Narys

Standartinė zoro » Pen, 2005-Geg-20 22:12

O gal gali but, kad cia ne startery problema? Viskas pries tai veike labai gerai... tik staiga isedau ir nebeuzsivedu :x
Vartotojo avataras
zoro
Stebetojas

Standartinė Stalinas » Pen, 2005-Geg-20 22:52

gali kvailioti bendeksas. Kai bandui kurti masina kartais nesuklasi bendeksas? Jei jis nesuklaksi tai reiskias neateina i ji maitinimas, arba sedeges bendeksas. Jei neateina matinimas tai gali ir spyneles kontaktai buti pasvile, reiktu issiaiskinti. Na o jei suklasi bendeksas, tai tada manau jog problemos su starteriu, galbut sepeteliai sudile, ar dar kazkas nutike. Zodziu reikia ziureti, sunku ka ir pasakyti :)
Vartotojo avataras
Stalinas
Draugas

Standartinė Ell-Bee » Šeš, 2005-Geg-21 00:24

turejau ir as tokia karcia patirti... net du kartus. pirma karta atsipirkau tik kontaktais, o antra karta teko keisti elektro magneta. siaip geriausia varyk i servisa, o jai turi galimybe nusiimk starteri pats ir ziurek
Važineju Renault Laguna mk2
Renault Espace 98` 2.0L (kazkur Lietuvoj)
o skraidžiau su R19 93` ph2 1.8 16V Sidabrine (Parduota)
+37060604866
http://www.darlina.lt R19klubo nariams nuolaidos :)
Ieskokit manes adresu ell-bee@r19klubas.lt
Vartotojo avataras
Ell-Bee
Narys

Standartinė Dovydas » Šeš, 2005-Geg-21 05:27

B?tinai pasi?i?r?k saugiklius! Man irgi tokia situacija buvo paklibinau saugiklius ir u?sived?..
Vartotojo avataras
Dovydas
Draugas

Standartinė Tevukas » Šeš, 2005-Geg-21 09:59

Dar prie to pacio nor??iau paklaus:
Jau savait? kaip ir va?in?ju benzinu, ir kai u?kaista avriklis labai gerai kuriasi. Na ta prasme ciut ciut tik prasukt reikia, nespeju iki galo pasukt raktelio o masina jau uzsivedusi ir reikai atleist. ?ia gal koks degimas per ankstyvas? dujomis kol va?in?jau daug ilgiau pasukt ant starterio reikedavo, kaip tik dujomis ant kar?to ilgiau pasukt reik?davo :) Traukia labai gerai benzinu, tik variklis labiau kaista. Su dujomis gerai :) O gal ?ia nereik sukt galvos, kad variklis gerai kuriasi? Ir ?iema prie -20, ir -25 lengvai u?sikurdavau benzinu kai kitiems nesikurdavo. :roll:
A?i?!
Renault 19 Chamade - 1,7 55kw (Parduota)
Tevukas
Draugas

Standartinė zoro » Tre, 2005-Geg-25 16:56

Nu va, servise man diagnozavo problema. Pasirodo problema buvo sepeteliu laikikliuose. Be to dar ir ivore pakeite, nes jai jau irgi kaput.
Viso atsiejo 120 Lt
R19, PhII, Rn, automatic
Vartotojo avataras
zoro
Stebetojas

Standartinė Bildux » Tre, 2005-Geg-25 17:01

Bodo rašė:Nu va, servise man diagnozavo problema. Pasirodo problema buvo sepeteliu laikikliuose. Be to dar ir ivore pakeite, nes jai jau irgi kaput.
Viso atsiejo 120 Lt

Kukliai :wink:
Kai as su tokia problema nuvariau i servisa, tai palikau 310 lt :x
Aisku dar ten visokiu grybu pridare, t.y. sutvarke ko nelabai dar reikejo tvarkyt.
Reziume - 120 lt nemazai, ale buna ir daugiau :wink:
Vartotojo avataras
Bildux
Narys

Problemos su starteriu

Standartinė ldarius » Šeš, 2005-Geg-28 22:37

Sia savaite, zmonos sesei nupirkau Reno 19 su starterio defektu. Na viena dienele teko gerai pavargt. Kai isemiau starteri, paaiskejo, kad neremontuojamas, sudegusios visos apvijos.
Ledausi per svalkes, ieskot starterio. Ant bendekso suskaiciavau 11 dantuku, bet, visur rasdavau su 9 arba 10 dantuku bendeksais. Mane aplanke tokia mintis, reikia pabandyt ideti su 10 dantuku bendeksu.
Zinokit idejau ir veikia normaliai. Uz starteri sumokejau 170 litu. Mano nezinojimas, kad tinka su 10 dantuku, man kainavo daug nervu ir viena bemiege nakti.
Taigi, jaigu, kam iskiltu tokia problema, nesikankinkit, dekit 10 dantuku ir viskas bus gerai.
Gal kas geriau zinot, kaip ten istikruju yra, gal galima butu uzdeti ir su 9 dantukais. :?:
Vartotojo avataras
ldarius
Naujokas

Standartinė Bildux » Sek, 2005-Geg-29 10:19

Cia 170 lt uz starteri is auto lauzyno?? :shock: :shock:
Nu ir permokejai pasakysiu. Vilniuje jo kaina apie 100 lt +-
Siauliuose dar kokia desiatka turetu pigiau buti
Vartotojo avataras
Bildux
Narys

Standartinė Mindaugas » Sek, 2005-Geg-29 10:26

Bildux rašė:Cia 170 lt uz starteri is auto lauzyno?? :shock: :shock:
Nu ir permokejai pasakysiu. Vilniuje jo kaina apie 100 lt +-
Siauliuose dar kokia desiatka turetu pigiau buti

Ne?inau kaip d?l seno, bet u? nauj? 300 Lt. palikau... :(
PhI - 1,7i - TXE - '91
-Juodas - UVT 281-
Vartotojo avataras
Mindaugas
Draugas

Standartinė Stalinas » Ant, 2005-Geg-31 09:35

Kiek zinau tai bendeksas ta galinga rele esanti prie starterio, valdanti jo grandine, o ne starterio dantratis sukantis variklio smagrati.
Renault 19 1,7 mono, 1993 sudauzyta :( (atiduota i srota :( )
Ford Sierra 2,0 karbas 1985 jau nebera (isriedejo i svalke)
VW passat 1,8 mono 1993 kondiske, airbag, elektra. Darbine masina ir tiek...
Vartotojo avataras
Stalinas
Draugas

Standartinė ldarius » Tre, 2005-Bir-01 21:27

Stalinas rašė:Kiek zinau tai bendeksas ta galinga rele esanti prie starterio, valdanti jo grandine, o ne starterio dantratis sukantis variklio smagrati.

Na nenoriu labai gicytis, bet, kiek prisimenu ish automobilizmo vadovelio, tai bendiksas - ta detale kuri su dantukais.
Kas del kainos, tai tik Vilniui 100 Lt. Siauliuose vienoj svalkej uzsiprase 300 Lt. Visuose kituose siukslynuose apie 180 Lt.
Vartotojo avataras
ldarius
Naujokas

Standartinė Bildux » Ant, 2005-Rgp-23 20:56

NU krc nepykit, bet susikeiksiu. :?
bijunas tas starteris tai mane is proto baigia isvest, vasari beveik 200 palikau uz remonta, keite ivores ir lyg sepetelius. Buvo gerai kelis menesius, po to prasidejo nesamones, kartais imdavo ir nesukdavo. Dabar po variklio pakeitimo jau 3 savaites ramiai vazinejau, siandie ir vel nesuka nors uzsimusk. Anksciau pasukus rakteli visai nebudavo garso. Si karta biski kitaip. "Vedant" lyg yra toks tylus garsas kaip sukimas, bet variklio nesuka. Radau zmogu, kuris sutiko pasedet masinoj, kol as uzstumsiu. Nu ir po to viskas gerai, vel vedasi, viskas ore. Tai nuvaziuoji i servisa, ir nieko negali padaryt, nes nesuka tik tada, kai to labiausiai reikia, o kai reikia parodyt, viskas kuo puikiausiai.
Tai ka pasiulytumet daryt. Gal kita starteri pirkti? Ale labai gaila tu dvieju simtu pries pusmeti sukistu :?
Kas dar gali buti blogai?
Vartotojo avataras
Bildux
Narys

Standartinė Tevukas » Ant, 2005-Rgp-23 21:25

Jie perkaista, nes blogai pagaminta. Pas mane ka?kokia med?iaga aptrauk?, na taip sak? kai tvark?. Bet tfu tfu tfu.. dar veikia jis :roll:
Tevukas
Draugas

Standartinė Bildux » Tre, 2005-Rgp-24 05:54

Nu nzn, pas mane nepriklauso tokie bajeriai, ar variklis karstas ar saltas.
Siaip gal kas isivaizduot kas gali buti, kad pavyzdziui uzstumus ar uztempus tokiu atveju masina, po to viskas gerai buna bent kuri laika. Gal cia gali buti , jog tam tikroje padety starteris nesuka, o ji prasukus, jis vel veikia, kol nesustoja ant tos pacios vietos kada? O be starterio ar gali dar kas cia buti kaltas.
Ir kas is tikruju tas bendeksas, lyg man sake kad tai tie dantratukai, kuriuos suka starteris, ir jie gali buti nusideveje, del to reikia prasukti varikli, kad pagautu kitoj vietoj.
Gal dar kokiu minciu butu?
Vartotojo avataras
Bildux
Narys

Standartinė Tevukas » Tre, 2005-Rgp-24 07:02

Bildux rašė:Nu nzn, pas mane nepriklauso tokie bajeriai, ar variklis karstas ar saltas.
Siaip gal kas isivaizduot kas gali buti, kad pavyzdziui uzstumus ar uztempus tokiu atveju masina, po to viskas gerai buna bent kuri laika. Gal cia gali buti , jog tam tikroje padety starteris nesuka, o ji prasukus, jis vel veikia, kol nesustoja ant tos pacios vietos kada? O be starterio ar gali dar kas cia buti kaltas.
Ir kas is tikruju tas bendeksas, lyg man sake kad tai tie dantratukai, kuriuos suka starteris, ir jie gali buti nusideveje, del to reikia prasukti varikli, kad pagautu kitoj vietoj.

Bachuriukas tai gal pas tave ant smagra?io dantuk? neb?ra jei past?mus tik griebia starteris :roll:
Tevukas
Draugas

Standartinė ASSASSIN » Tre, 2005-Rgp-24 09:39

Bildux rašė:Nu nzn, pas mane nepriklauso tokie bajeriai, ar variklis karstas ar saltas.

Gali buti inkaras kreivas, arba pritariu dantukai, siaip is savo patirties galiu pasakyti, jei imanoma geriau paciam apsiimt taisyti, tai zymiai pigiau ir pats vistiek labiau ziuri kas kur.
'91 R19 16v Ph I (nuo gruodzio pradzios dalimis)
'94 R19 16v Ph II
+370 601 09694
Vartotojo avataras
ASSASSIN
Draugas

Standartinė dMk » Tre, 2005-Rgp-24 10:54

Bildux rašė:NU krc nepykit, bet susikeiksiu. :?
bijunas tas starteris tai mane is proto baigia isvest, vasari beveik 200 palikau uz remonta, keite ivores ir lyg sepetelius. Buvo gerai kelis menesius, po to prasidejo nesamones, kartais imdavo ir nesukdavo. Dabar po variklio pakeitimo jau 3 savaites ramiai vazinejau, siandie ir vel nesuka nors uzsimusk. Anksciau pasukus rakteli visai nebudavo garso. Si karta biski kitaip. "Vedant" lyg yra toks tylus garsas kaip sukimas, bet variklio nesuka. Radau zmogu, kuris sutiko pasedet masinoj, kol as uzstumsiu. Nu ir po to viskas gerai, vel vedasi, viskas ore. Tai nuvaziuoji i servisa, ir nieko negali padaryt, nes nesuka tik tada, kai to labiausiai reikia, o kai reikia parodyt, viskas kuo puikiausiai.
Tai ka pasiulytumet daryt. Gal kita starteri pirkti? Ale labai gaila tu dvieju simtu pries pusmeti sukistu :?

Patikrink laidus ateinancius prie stareterio, man buvo vienas laidukas plonas oksiduotas ir kai paklibini ji- vedasi, tai priejau prie jo viena diena nuvaliau, ikisau atgal ir sutepiau, dabar kol kas problemu nera.
R19 1ph 16v rulezzz (2004 metai)
R19 2ph 16v
Golf5 2.0TDI
BMW850i
BMW545i irgi neblogai (dabartis)
Vartotojo avataras
dMk
Draugas

Standartinė Vigis » Tre, 2005-Rgp-24 12:04

Bildux rašė:NU krc nepykit, bet susikeiksiu. :?

Man yra buve panasiai. Priezastis buvo ishdeges starterio paleidejo elektromagneto kontaktai (apskrita varine plokstele ir du kontaktai). Teko atvalcuoti korpusa ir apsukti plokstele 180 laipsniu, prishlifuoti du kontaktus, i kuriuos atsiremia plokstele, kai ja pritraukia magnetas. Tuo paciu dar pasikeiciau ir sepetelius. Po to visos problemos su starteriu baigesi. :)
Turejau R19 1,7 mono, 1993 m., dabar turiu Laguna I, Ph2, 1,6 - 16V, 1999
Vartotojo avataras
Vigis
Stebetojas

Standartinė Bildux » Tre, 2005-Rgp-24 14:55

Nu va prisedau, tai biski papasakosiu.
Kad smagracio dantukai nudile gali buti, tai ir as pradzioj galvojau, bet tas pats buvo ir su senu varikliu, ir dabar su kitu, kai dabartini varikli apziurinejau dar neideta, tai smagratis buvo tikrai normoj. Taigi smagratis atkrenta :wink:

Siandie ryta tai galvojau nusisausiu, iseinu ryte, ir nesuka, masinu kieme prigrusta, net nera kaip uztraukt masinos, nors ir norinciu neatsirado. Tai velavau i darba, nes reikejo laukti kol vienas "kaimynas" masina patrauks, tada savo antra puse pabudinau ir liepiau eit sest uz vairo, o as uzstumsiu. Uzstumt uzstumiau, bet kadangi pas mane tokia sankaba, kad reik iki dugno mint, tai nenuspaude iki galo, ir uzgeso masina. Nu ir tada jau normaliai viskas uzsikure su starteriu ir visa diena koki 30 kartu bandziau, viskas buvo ok. Buvau nulekes i sausio 13-osios gatves servisa paklausinet, tai si karta toks storas diedule man kazkaip nenoreom, ale vistiek paporino, jog praktiskai yra 2 bedos galimybes:
a)Starterio elektromagnetas
b)Uzved.spyneles kontaktine grupe
Kad pasakyti kas, tai reikia tuo metu, kai nesuka, paduoti tiesiogini maitinima starteriui, jei prades sukti, tai reiskia spynele xrenova, o jei ne - tada starteris.
Del to, kad prasukus varikli, po to uzsiveda, labiau tiketina kad starteris, bet reikia tuom isitikinti. Tai susitariau, kad sia savaite kaip nors man laida atvestu nuo starterio iki akumo, kad atejus momentui galeciau patikrinti kas kaltas.

dar toks man kirminas yra, kad as ziema keiciau uzvedimo spynele is sroto, tai kazkaip man labai tiketina, kad ta spynele gali sh malti

Nu lieka dabar sulaukti kada maitinima atves, ir tikrinti. Bus tada aiskiau.

Kol kas dekui uz nuomones.

(p.s. kazkaip nemoku trumpai rasyti, tai gaunas romanai, tai jauciu uzknisa skaityti :oops: nu pasistengsiu glausciau)
Vartotojo avataras
Bildux
Narys

Standartinė Stalinas » Tre, 2005-Rgp-24 18:04

Tai tegu atveda 2 laidus. 1 Tiesiogai i starteri, o kita i bendekso valdyma. tada matysi ar starteris kaltas, ar bendeksas. taip pat gali durniuoti ir uzvedimo spynele.
Renault 19 1,7 mono, 1993 sudauzyta :( (atiduota i srota :( )
Ford Sierra 2,0 karbas 1985 jau nebera (isriedejo i svalke)
VW passat 1,8 mono 1993 kondiske, airbag, elektra. Darbine masina ir tiek...
Vartotojo avataras
Stalinas
Draugas

Standartinė rwt » Ket, 2005-Rgp-25 10:36

geriausia kai pavarineji per duobes ir poto uzgesinus kuri ir nesisuka starteris =] atsibaladoja uzrudyja kontaktai ir neveikia starteris. tada lendi su naujais dzinsais po masina, kokiose laukuose ir ziuri kur starteris ir laidas eina, toj vietoj kontaktas uzsimauna. vnz numauni pasiemi shtiriu pagramdai, vel uzmauni uzsuki iziliacija ir fsio. Viskas veikia =]
p.s. reikia pasikelti masina arba ant kokio borto pasistumti, nes kitaip nepalysi po masina :/
jei ka man taip buvo gal 4 kartus :D teko ir nakti lysti po masina..
R19 PH2 16v 1993
http://goo.gl/myYScw
Vartotojo avataras
rwt
Narys

Standartinė Tevukas » Ket, 2005-Rgp-25 11:51

Bildux tu tik nesupyk, bet tavo Renuykas byra ir byra vienos b?dos :roll:
Nelaikas pakeisti nauju Chamadu arba Chamadu 16v ? :wink:
Tevukas
Draugas

Standartinė GTM » Ket, 2005-Rgp-25 11:52

Tevukas rašė:Bildux tu tik nesupyk, bet tavo Renuykas byra ir byra vienos b?dos :roll:

nedaugelis tuos cimodanus arba kitaip nescius renukus megsta... :oops:
Renault 19 phase II 16V cabrio melyna - PARDUOTA :(

'02 Volkswagen Passat 2.5 V6 TDI
BBB 010

Yamaha YZF-R6 irgi melyna
903 AV - - PARDUOTA :(

+370 689 45000
Vartotojo avataras
GTM
Narys

Standartinė Tevukas » Ket, 2005-Rgp-25 11:53

GTM rašė:
Tevukas rašė:Bildux tu tik nesupyk, bet tavo Renuykas byra ir byra vienos b?dos :roll:

kaip suprast n???ius? :x
Tevukas
Draugas

Standartinė GTM » Ket, 2005-Rgp-25 12:38

Tevukas rašė:
GTM rašė:

chamade - nescias renukas :D

BBB 010

+370 689 45000
Vartotojo avataras
GTM
Narys

Standartinė Tevukas » Ket, 2005-Rgp-25 13:02

GTM rašė:
Tevukas rašė:
GTM rašė:

Jo jo i?eidin?k, bet ?iur?k kad netektu uostyk Chamades 16v d?m? :twisted:
Tevukas
Draugas

Standartinė GTM » Ket, 2005-Rgp-25 13:04

Tevukas rašė:
GTM rašė:
Tevukas rašė:
GTM rašė:

Jo jo i?eidin?k, bet ?iur?k kad netektu uostyk Chamades 16v d?m? :twisted:

as neizeidineju bet toks posakis yra ;)

BBB 010

+370 689 45000